lauantai 24. lokakuuta 2015

Applikointia oppimassa

Nähdessäni tämän ihanan paidan iski ajatus. Muhittelin sitä pari iltaa, etsin sopivia hahmoja ja piirsin koekuvia. Ensimmäinen ajatus oli tehdä Anniina balleriina, mutta totesin kuvia katsellessani sen olevan liian vaikea. Muistin Hello Kittyn, hahmon, josta en erityisesti välitä. Ajattelin tuon pelkistetyn kisun olevan tarpeeksi helppo aloittelijalle. Helppo ja helppo, mutta aikaavievä ompelus tämä kyllä oli. Kuvan piirtämisestä paidan valmistumiseen aikaa meni varmaan viisi-kuusi tuntia. Hidashan toki vielä olen, mutta on tällaisessa työssä aika pipertäminen. Arvostan entistä enemmän kaikkia applikaatioiden tekijöitä.


Testipiirrokset osoittivat, etten saa kisun päätä korvineen aseteltua nätisti pääntien ympärille, joten tiputin pään alemmaksi ja ja tein paitaan olalle lisäpalat, joihin ompelin korvat. Korviin silitin myös tukikankaat etteivät repsota miten sattuu.

Valkoista trikoota laaristani ei löytynyt, joten leikkelin tähän vanhan kesätoppini. Kaikki kuvan palat on kiinnitetty kaksipuoleisella liimakankaalla ja siksakattu ympäriinsä. Silmien kanssa erityisesti takeltelin ja sehän näkyykin. Rusetti on suorakulmion muotoinen pala harmaasta trikoosta, johon ompelin samanvärisestä resorista rinkulan ja kiinnitin sen käsin paitaan. Pitää vielä parista kohtaa vahvistaa tikkejä, ettei ota pesussa niin pahasti osumaa.


Paidan kaava on jälleen Funny Sleeves (Ottobre 1/2012) lyhennetyillä hihoilla noin koossa 98. Pääntien kanttaus epäonnistui ja sen kertaalleen purinkin. Toinen yritys oli himpun parempi kuin ensimmäinen, mutta harmittavasti omaan silmään osuu edelleen.


Ensimmäiseksi kunnon yritelmäksi tämä on ihan kelvollinen. Mitään suurta applikaatiokärpäsen puremaa en tästä kyllä saanut, on tällaiselle nopealle suorittajalle turhan hidasta hommaa. Sopii silloin tällöin ommeltavien osastoon.

Aurinkoista viikonloppua!
Tiina

8 kommenttia:

 1. Tosi hieno on ja lapselle varmasti mieleen!

  VastaaPoista
 2. Oi, tää on ihan tosi hieno! Ihana idea! Varmaan oikea pikkutytön unelma ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä sellainen kuin halusinkin, pitää vaan tuota siksakkausta treenata :)

   Poista
 3. Todella upea! Ihanat nuo korvat :) Kävin tätä jo instassa ihailemassa, mutta piti ihan tulla uudelleen katsomaan :)

  VastaaPoista